vISIE

Algemeen

 

Hier volgen een aantal begrippen die ik in mijn ontwerpen naar voren wil brengen, of in andere ontwerpen terug zie komen.

Duurzaamheid komt tot stand door het vooruit kijken naar de behoeften van nu en die van de toekomst, duurzame materialen geschikt voor een veilig en intensief gebruik.

Functionaliteit is de ruggengraat van een goed ontwerp. eerst dient er rekening gehouden te moeten worden met het functioneren en daarna pas de vormgeving. Om een openbare  ruimte of tuin succesvol te laten zijn, zal deze perfect moeten worden afgesteld op de behoeften van zijn gebruikers.

Ecologisch denken is waar mogelijk altijd een meerwaarde in een tuin of park, het verantwoord omspringen met regen– en afvalwater is hier een goed voorbeeld van. Ik vind het belangrijk dat er met respect voor de omgeving word ontworpen en dat waardevolle ecosystemen worden geïntegreerd.

Interactie met de gebruikers van diverse doelgroepen zorgt voor het succes van het ontwerp,  wat heeft men immers aan een ruimte die niet gebruikt wordt.

 

R. BEEKMAN  - LANDSCAPE DESIGN