Situatie

Een vlakke tuin bij een vrijstaande woning met een zicht op openlandschap naar achteren, Een deel van de woning is ingericht als kapperszaak, hierbij dient rekening gehouden te worden met parkeergelegenheid en subtiele sturing van klanten naar de ingang. Verder zitten er een boomgaard, een BBQ-terras en een hondenverblijf in het eisenpakket. Enig obstakel is de grote verharde ruimte die moet worden voorzien voor de garage die zich achter de woning bevind.

Concept

Een strakke rustige stijlvolle tuin die het zicht naar het landschap begeleid.  Om het gebruik van de tuin te stimuleren is er een pad rond de tuin gelegd, gecombineerd met de noodzakelijke ruimte voor de schuur. Een alternatief voor de ruimte vretende boomgaard, is er gekozen voor lei fruit naast de woning.                                                                                                                                  De voortuin is eveneens formeel ingericht. Praktische parkeer vakken zorgen ervoor dat de oprit naar achter vrij blijft en dat keren ook mogelijk is. Naast de voordeur is een fietsenstalling voorzien voor de sportieve klant. Bewust is er niet gekozen voor een pad naar achter via de rechterkant, omdat hierdoor verwarrende situaties kunnen ontstaan.

Algemeen

Kapperstuin

R. BEEKMAN  - LANDSCAPE DESIGN